— Onko tolkkua?

Tulille

Tällä viikolla koin herätyksen.

Ruoka&Matkailu-työpajassa pohdimme, mitkä ovat Suomen kärkituotteet matkailun ja ruoan saralla. Jo aiemmin sinne oli listattuna hiljaisuus, vuodenajat, villi luonto ja puhtaus. Listattuna niin monta, että kiteytystä kaivataan, jotta edes itse kärkemme muistamme.

Eilisessä ruokatrenditilaisuudessa kuulimme osaajia ja maailmanmatkaajia, joilla  hallussa se, mikä Suomessa on kiinnostavaa maailmalla.  Molemmissa tilaisuuksissa pohdittiin,

Mikä on meille ominaista ja ulkomaisille riittävän outoa/kiinnostavaa?

Missä me itse koemme hyvän olon tunnetta aidoimmillaan?

Kuuntelin monia puheita miettien omia huippuhetkiä. Tuli mieleen kuva, joka yhdistää parhaita hetkiä.  Ruokahetkiäkin. Jo lapsuudesta lähtien.

Tuli ja savu. Se on siinä.

TulillaSantahamina12

New Yorkissa Suomi-ruokaa vuosia esitellyt Petteri Luoto  oli listannut, mitä hän ottaa mukaansa, kun lähtee ruokakultturiamme maailmalle esittelemään. Raaka-aineita, joita ei USAsta tai Japanista saa. Listassa oli kotoisia ruokiamme. Huomasin siinä myös vanhan totuuden:

Monessa aidossa Suomi-ruoassa tuli ja savu mukana. Palvattu, savustettu…

Petteri Luoto.ostoslista

Makkaran paisto ja kalan savustus ovat Suomea parhaimmillaan. Ne ovat meidän monien muistoissa. Ravintoloissa avotuleen törmää Suomessa  harvoin.

Viime kevään Kroatian matkalla ihastuin tähän ravintolaan Trogirissa.

Kroatiakroatia 2

Jos nyt pitäisi valita, niin valitsisin Suomen kärkituotteeksi  sen, että kutsumme vieraamme TULILLE!

Syödään siellä hiljaisuudessa villiruokaa, jota juuri silloin on  saatavissa.

Se voi olla myös makkaraa.  Tulen ympärille syntyvä tunnelma on  tärkein.

0 kommenttia
Lähetä kommentti

Roskapostiesto: Täydennä alla oleva yhtälö. *