— Onko tolkkua?

”Täydellinen laihdutuskuuri”

Kesäloma-aika on ihanaa aikaa. Arkeen palatessa on aika sovitella työvaatteita ylle.  Se on tuskallista. Voi olla, että syynä on tottumattomuus mokomiin uniformuihin. Nihkeys voi johtua myös helteen hiostamasta ihosta kiristävien pukujen alla.

Toki on sellainenkin mahdollisuus, että kesä on tuonut kiloja. Harva käyttää mökillä digitaalivaakoja.  Loma eletään perstuntumalla.

Niin minä tein.  Eilen, ensimmäisenä työpäivänä menin vaakaan. Samaan vaakaan, samaan aamuaikaan, jossa talven mittaan tarkistan viikoittain painoni. Yritän näyttää samalta ja myös käyttää samoja vaatteita vuosia :-)

Lukema osoitti: Nyt tarvitaan ”täydellinen laihdutuskuuri”.  Pika sellainen.

Nyt on tilaus täydelliselle laihdutuskuurille. Kehitän 5 kohdan ohjelman.

Koska työ on täynnä projekteja, paras tapa on tehdä myös tästä projektikalenteri. Ei mitään elämänmuutoksia. Sen tein kesälomallani – elin kuin pellossa. En laskenut kaloreja, en kieltäytynyt jäätelöstä, en oluesta, en possumunkeista, enkä varsinkaan viinistä. ”Ja suolaahan pitää helteellä saada.”  Tulos tuntuu. Mikä olisikaan tilanne, jos lomaa olisi jatkunut vielä toinen kuukausi?

Kas tässä itseäni motivoiva projektisuunnitelma.

  1. Tosiasioiden tunnustaminen ja julkistaminen. (Siksi tämä julkinen blogi).
  2. Lähtötasomittaukset ja niiden kirjaaminen: paino, verenpaine, muut terveystiedot.  (Varasin ajan työterveyteen, mittauksiin, varmistin Kisakallion vuosittaisen kuntotestin työporukan kanssa).
  3. Tarvittavat investoinnit. (Hankin kaapin täyteen sopivaa syötävää). Marjoja, raejuustoa, ruisleipää, juureksia, erilaisia makuvesiä (joita yleensä en osta).

4. Motivaation ylläpito kirjallisuuteen perehtymällä (Ostin Anna-lehden, jossa ”Nopea detox-kuuri ennen arkea”)

5. Aikataulun laatiminen. (Tavoite: syyskuisena synttärinä painoni on entisellään –  samana kuin jo 20 vuotta).

Kas. Projekti on toteutusta vailla valmis.

Nyt lasillinen viin… eikun vettä! Tänään valitsen aprikoosinmakuisen veden. Lounaaksi herkullinen grillip..eikun keitetty kukkakaali. Käyn päivällä kirjastossa. Fillarilla. Hankin lisää kirjallisuutta. Katselen ihmisiä. Onkohan muillakin löysien kukkamekkojen alla samoja ongelmia?

Toki täytyy sanoa:

Tämä kesälomakuukausi todella rentoutti. Lomaa kaikesta.

Se oli lomaa myös itsensä tarkkailusta, kaikista projekteista. Mutta sen totesin, että

Puheet siitä, että paino pysyy hallinnassa, jos sitä ei pidä hallinnassa, on täyttä roskaa.

MOT.

Raportoin etenemisestä.

0 kommenttia
Lähetä kommentti

Roskapostiesto: Täydennä alla oleva yhtälö. *