— Onko tolkkua?

Ruokakulttuurin ja Rukiin Päivä

Tänään vietetään ensimmäistä kertaa  ruokakulttuurin päivää (alan aktiivien yhdessä virallistama, siis pätevä!),  joka on vielä historian ensimmäistä kertaa myös rukiin päivä.

Lue täältä, miksi tämä päivä sopii niin hyvin myös ruokakulttuurin päiväksi.

Minä sain nauttia Ensimmäisen Ruokakulttuurin ja Rukiin päivän lounasta ihan erityisellä tavalla!

Santahaminan Maapuolustukorkeakoulun Ravintola Ignatiuksessa.

Meitä odotti lounaspöytä Suomen lipun kera.

IMG_6702

Mitä söimme?

Silakkapihviä ja perunaporkkanamuusia sekä runsaasti ruisleipää!

IMG_6721

Leijona oli erikseen paistanut lämmintä ruislimppua niin Maanpuolustuskorkeakoulussa kuin monissa muissakin keittiössään ympäri Suomea.  Lämpimänä voin kera se maistui todella hyvältä.

Ruisleipä

Kenen kanssa?

Puolustusvoimien Logistiikkalaitoksen ruokahuollon palvelupäällikkö Marko Liikamaan, Leijona Cateringin keittiömestari Jaakko Sauvolan ja viestintäpäällikkö Tarja Österbergin sekä Ruotuväki-lehden toimittaja Alberto Politin kanssa.  Ravintola oli täynnä kadetteja ja kantahenkilökuntaa.

IMG_6717

admin-ajax

Mistä puhuimme?

Puoliksi italialainen, kohta kotiutuva varusmies, Ruotuväki-lehden toimittaja oli kovasti kiinnostunut siitä, miksi kansallisruoka oli saanut niin ison roolin Kalevalanpäivänä.

Leipää

Leijona Cateringin väki yhdessä ruokahuollosta vastaavan päällikön kanssa osasi hyvin  kertoa, miksi ruoka näyttelee  niin tärkeää osaa  varuskunnissa.

Koska istuimme pienellä porukalla, saimme helposti jälkiruokaa eli laskiaispullaa syödessä vaihdettua rooleja niin, että minä kyselin ja Alberto vastasi.

Mitä opin?

Ruoka on todella tärkeä osa varusmiesten elämää. Turvalliset kotiruoat ovat mieluisimpia. Erikoisruokavalioita on noin 5%:lla.

Sekä Italian että Suomen ruokakulttuuria tunteva Alberto näki Suomen ja Italian ruokakulttuurissa yhtenäisyyden. Olemme molemmat käytännöllistä ruokakansaa.

Suurin ero on siinä miten paljon aikaa olemme valmiita ruoalle antamaan.

Mikä olisi Alberton mielikansallisruoka?

Alberto ymmärsi hyvin, että suomalaiset ovat valinneet ruisleivän ja paistetut silakat suosikeikseen.

Arvatkaa, mikä on liikuntatieteitä opiskelemaan lähtevän oma mielikansallisruoka.

Se on maksalaatikko. Rusinoilla.

Sama mieliruoka kuin keittiömestari Jaakko Sauvolalla. On tolkkua.

0 kommenttia
Lähetä kommentti


kuusi × 6 =