— Onko tolkkua?

Riku ja minä

Riku Rantala (s. 1974 ) tunnetaan Madventures-matkailuohjelmasta. Hän on kirjoittanut useita  kirjoja . Vuonna 2012 Rantala ja Milonoff saivat valtion tiedonjulkistamispalkinnon maantieteen ja maailman tuntemuksen edistämisestä erityisesti nuorisoa kiinnostavalla tavalla. Nyt hän vetää Docventures-ohjelmaa, joka esittelee kuuluisia dokumentteja.  Ohjelmasta aiheineen on tullut ilmiö. Ohjelman facebook-sivuilla on 60 000 tykkääjää. Riku Rantalalla Twitterissä on 29337 seuraajaa (tilanne 23.11 klo 7.00).  Hänestä on pitkä tarina Wikipediassa.

 

Riku_Rantala._puhuu

Riku Rantala on julkkis.

Minulla on 475 Twitter-seuraajaa (23.11.2013)  Blogillani paljon vähemmän. Facebookiin haluankin vain ystävät ja kavereita. Minusta ei ole tarinaa Wikipediassa.

Minä en ole julkkis.

Viime viikolla Meltwater oli kutsunut Rikun ja minut puhumaan some-asiakastilaisuuteen (minä olen Meltwaterin asiakas).  Paikalla oli alle neljäkymmentä kuulijaa, keski-ikä sama. Kaikki some-tuntijoita. Harvempi heistä aktiivinen sisällönluojia (arvaan).

Kerroin tilaisuudessa elämän tarinaani, joka alkoi 50-luvun puolivälissä Pohjanmaalta ja some-tarinani joka alkoi vuonna 2009. Päivitän twitterini joka aamu. Arvostan asioiden jatkumoa. Siksi seuraan aiheita #tiedämitäsyöt,  #ravitsemusviesti, #vastuullisuus #villiruoka, #kouluruokailu.  Olin tyytyväinen, kun sain esitykseni aikana seitsemän uutta seuraajaa.

Riku Rantala ja Risto Kuulasmaa kertoivat, miten Docventures-ohjelmasta tuli ilmiö. Se tehtiin somessa.  Se vaatii työtä, työtä, työtä. Strategiat oltava nerokkaita.

”On saatava aikaan engagement.”

Kaiken tulee tapahtua nopeasti. Joskus hyppy tuntemattomaan. Riku kertoi lihattoman lokakuun syntytarinan. Se oli kiinnostava. Säästän ensi viikolle oman ELINTARVIKE 2013 -esitykseni aloituspuheeseen.

Sekä Riku että minä  voimme vaikuttaa. Omilla foorumeillamme.

Some on ihana ja tarpeellinen.

Mutta kyllä minä niin noista lehdistä tykkään. Sekä Hesarista että erityisesti Maaseudun Tulevaisuudesta. Siinä on tolkkua!Maaseudun tulevaisuus 22.11.2013

 

 

0 kommenttia
Lähetä kommentti

Roskapostiesto: Täydennä alla oleva yhtälö. *