— Onko tolkkua?

Puhdasta ruokaa

Akavan Sture Fjäder esitti varsin positiivisen lausuman suomalaisesta ruoasta.

Akavassa uskotaan elintarviketeollisuuteen, puhtaaseen ruokaan ja maatalouden ympärillä olevaan bisnekseen. Maailmalla tulee olemaan pula puhtaasta ruoasta ja vedestä. Sen brändin ympärille voisi rakentaa uutta menestystarinaa.

Etelä-Savossa pidetty puhe sopii muihinkin maakuntiin. Fjäder kiitteli myös suomalaista Cleantech-osaamista. Ei voi kuin laittaa roponsa likoon sen puolesta, että Suomi osaa tulevaisuudessa yhdistää erilaista osaamista.

Tarvitaan monialaisia menestystarinoita, jottei oltaisi vain parin sektorin varassa kuten aikaisemmin.

On paljon hyviä esimerkkejä siitä, että perusteellisen tutkimuksen ja hyvän osaamisen tuella synnytetään uutta ajattelua, syntyy uusia yrityksiä ja kansanliikkeitä.

ruisleipäSPS_tr

Ruisleipä – puhtaan suomalaisen ruoan ja hyvinvoinnin symboli.

Tällä viikolla näemme yhden kansalaisliikkeen, hävikkiviikon.  Ruokavallankumous lähti Dodon Kaupunkiviljelystä 2009, Ravintolapäivästä tuli menestys jo syntyvuonna 2011, aihe innosti MTK:ta myymään paistia eurolla syksyllä 2012 . Tämän syksyn ilmiöitä on ensin Lihaton lokakuu ja perään tämä marraskuu, josta ei pääse törmäättä aiheeseen Hävikkiviikko!

Mitä seuraavaksi?

Puhdasta ruokaa  -teema ei ole vielä saanut tuulta alleen. Vielä ei ole kansanliikettä syntynyt. Kun vääjäämättömästi etenevä ilmastonmuutos saa isot kansat kuivilta alueilta liikkeelle, nähdään kansanliike vailla vertaa.  Siihen mennee muutama vuosikymmen. Toteutui mikä skenaario tahansa, tilanne vuonna 2030 on huono, jos siihen ei osata varautua.

Kun isot kansat lähtevät kuivilta alueilta liikkeelle, nähdään kansanliike vailla vertaa.

Suomi 2013-2020 Puhdasta ruokaa!

Tässä välillä, meillä täällä Suomessa on upea mahdollisuus luoda innovaatioita puhtaan ruoan ympärille.  Meillä riittää puhdasta vettä, josta jo nyt huolehdimme (huolehdimmehan!) Puhdas ruoka luo sekä taloudellista että sosiaalista hyvää. Olen täysin samaa mieltä Sture Fjäderin kanssa. Puheessasi on tolkkua!

Tuumasta toimeen!

2 kommenttia
  1. […] tuore puhdasta ruokaa käsittelevä blogikirjoitus tuli vastaan Elosäätiön johtaja Seija Kurunmäen kirjoittamassa Onko tolkkua -blogissa. Hän […]

  2. Seija Kurunmäki 14.11.201316:28

    Tosi mukava on tämä blondien ravitsemusratsia. Alanpa seurata näitä nuorempia blondeja. http://blogiravitsemusblogeista.wordpress.com/2013/11/12/puhdasta-ruokaa-rennoin-rantein/

Lähetä kommentti

Roskapostiesto: Täydennä alla oleva yhtälö. *