— Onko tolkkua?

Ovatko Pekat samaa mieltä ravitsemuksesta?

Ensi viikolla se tapahtuu. Jännitys on ohi.  Uudet ravitsemussuositukset julkistetaan  23.1.2014.  Ihan kaikilla suomalaisilla alkaa uusi elämä. Lihavuus väistyy, verenpaineet alenevat, diabetes katoaa. Hörhö-dieettien kiinnostus lakkaa. Iltapäivälehdet kutistuvat, kun kaikki ryhmittyvät  ihastelemaan suosituksia kuin Pohjois-Korean Kim Jong-iliä konsanaan. Elämä on helppoa ja auvoista. Tuskin ihmiset edes kuolevat, jos eivät satu hiihtoladulla oksaan kompastumaan vähäisen lumen vuoksi.

Jos totta puhutaan, mikään ei muutu vaikka uudet suositukset tulevat

Jos joku ei vielä tiedä ravitsemussuosituksista, niin tässä pitkä tarina siitä.  Alla olevassa kuvassa on se  lyhyt versio samasta aiheesta.

Itselle näyttäytyy suurena uutisena se, että PUNAINEN LIHA mainitaan erikseen vähennettävänä, samoin vaalea vilja.

 Tietävätkö suomalaiset mitä on punainen liha ja mitä on vaalea vilja.

Siinä on ruoka-ihmisillä kuluttajille opetettavaa, jotta ei suomalainen riistaruoka ja vastuullinen possu mene brasilialaisen tehonaudan kanssa samaan laariin.

Olisi hyvä, että ravitsemuksen ja ruoan asiantuntijat olisivat laajemminkin samalla asialla.  Viime viikolla Vaasan Leipäseminaarissa Mikael Fogelholm haastoi suomalaiset huippukokit puhumaan myös terveydestä tanskalaisen Noman kokkien tapaan.  Pekka Terävä mainittiin ihan nimeltä asti. Ravitsemuksesta kirjoittava Pronutritinoist Reijo Laatikainen tuntui olevan samaa mieltä.

Mitä suomalaiset kokit ajattelevat terveyden ja maukkauden yhdistämisestä. Entä lihasta? Entä riistasta? Onko niin, että kokit puhuvat edelleen vain kerman ja voin sanomaa?

Mitä sanoo julkkiskokkimme Sasu Laukkonen, Sami Tallberg, Henry Alen, Matti Jämsen, Aki Wahlman, Markus Maulavirta, Ari Ruoho ja  monet muut.

Ja mitä sanoo Pekka?

Voiko Pekka Puska ja  Pekka Terävä olla samalla linjalla? Vai syntyykö siitä mautonta  ruokaa?

 

 

3 kommenttia
  1. AnniS 20.1.201415:51

    Olen ihan varma, että Pekat voivat olla samalla linjalla hyvän ruuan suhteen. Uusi ruokasuositus on nimenomaan ruokasuositus, joka korostaa ruokavalion kokonaisuutta. Monipuolista ruokaa, vaihtelevasti eri ruokaryhmistä vaihdellen sesonkeja kunnioittaen. Puhdasta ja eettistä – syö suomalaista, niin tiedät mitä syöt.

  2. Seija Kurunmäki 22.1.201420:48

    Kiitos kommentista AnniS. Olen haastatellut kokkeja. Osaajilla on mielessä hyvät raaka-aineet ja terveellisyys, vastuullisuuskin. Mutta se mitä he korostavat näyttää olevan maku ja tunnelma. Yhdessäolon sietämätön keveys. Tästä syntyy vielä monta blogia!

  3. […] Viime viikolla blogissani kysyin, voivatko kokit ja ravitsemustieteilijät olla samalla asialla. […]

Lähetä kommentti

Roskapostiesto: Täydennä alla oleva yhtälö. *