— Onko tolkkua?

Olen ELOssa, sorvaan hissipuheen

Tämä on ensimmäinen Onko tolkkua-bloggaukseni uudessa wordpress-osoitteessa.

Kun olen valmistautunut tänään alkavaan työhöni ELO-säätiössä, olen huomannut, että tätä säätiötä ei vielä kovin hyvin tunneta. Ensimmäinen tehtäväni uutena johtajana on laatia itselleni hissipuhe  tapaamisiin, joita nyt järjestelen.

    • ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö  edistää suomalaista  ruokakulttuuria
      •  Vuonna 2009 perustettu säätiö on yksi Suomen noin 3000 yleishyödyllisestä säätiöstä
      • Säätiön taustavoimina (perustajat, hallitus ja valtuuskunta) on suuri joukko ruoka-alan ja yhteiskunnan vaikuttajia
ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
    • Säätiön tavoitteena on lisätä suomalaisen  ruoan ja ruokakulttuurin  kansainvälistä kiinnostavuutta
      • Siihen tarvitaan lisää resursseja ja niiden oikeaa kohdentamista
      • Kansainvälisille areenoillle osallistumista (vientihankkeet, kokkikilpailut, tapahtumat…)
      • Innostusta rohkeaan ja kunnianhimoiseen ajatteluun ja tekemiseen
      • Kentän kokoamista yhteen rintamaan
      • Monipuolista keskustelua ruokakulttuuristamme, ja sen vahvuuksista (esimerkiksi konstailemattomuus, villin luonnon maut, innovatiivisuus, kouluruokailu, turvallisuus, puhdas vesi…)
      • Aktiviisuutta; oikeita tekoja ja kiinnostavia viestejä.

 

Mitä ajattelen ensimmäisenä työpäivänäni?

Ihmisten kiinnostus ruokaa kohtaan lisääntyy. Se on paitsi terveyden, myös nautinnon lähde. Ruoka tuo  tärkeän työn monelle ihmiselle. Hyvä ruoka on myös matkailun valttikortti.  Yhä useammalle ruoka on innostava harrastus ja ihmisten yhteenliittäjä.  Parhaat sopimukset tehdään hyvän ruoan äärellä. Hyviä ammattilaisia arvostetaan. Palkitut kokit ovat parhaiden ravintoloiden vetonauloja.

Vain kansainvälinen menestys luo edellytykset alan kasvulle.  Siis mahdollisuuksia riittää!

 Villiviiin syysasussa

Tänä kauniina lokakuisena päivänä avaan uuden sähköpostisoitteeni, käärin hihat, tartun arjen töihin (Vuoden Kokki, Tarjoilija ja Bocuse d’Or ovat hyvässä vauhdissa), alan tutustua ihmisiin, jotka uurastavat ELOn ympärillä. Tunnistan laskupinon, joka odottaa ELOn pöydällä Jotta muistan katsoa myös kauemmaksi, pidän mielessä säätiön innostavan sloganin:

Suomalaisen ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit saman pöydän ääressä.

Se toteutuu konkreettisesti vielä tällä viikolla.

3 kommenttia
  1. Laura 8.10.201311:55

    Mielenkiintoista, onnea myös vanhalle blogille uudessa osoittessa!

    • Seija Kurunmäki 11.10.201308:43

      Kiitos. Kaikki alkoi siitä että oli Sanoja lautasella!

  2. mailbox yellow 16.6.201407:48

    Woman of Alien

    Perfect perform you’ve got accomplished, this great site is de facto awesome with great info. Time is God’s means of maintaining every little thing from going on directly.

Lähetä kommentti

Roskapostiesto: Täydennä alla oleva yhtälö. *