— Onko tolkkua?

Mikä ihmeen villiruoka?

Kun noin vuosi sitten kuulin, että Alexander Stubb on myymässä suomalaista villiruokaa jossain maailmalla, olin ihmeissäni. Mitä ihmeen yrttejä ja villisikoja siellä ollaan kaupalla ja missä suomalainen ruokaketju niitä tuottaa? Onko siinä mitään tolkkua? Sitten selvisi, että kyseessä on ELO-säätiön eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön hanke nostaa suomalaisen ruokakulttuurin kiinnostavuutta maailmalla.

Villiruoka-logo

Nyt ryhdymme Kuule Oy:ssä villiintymään villiruoasta. Alamme etsiä villiruoalle uskottavaa paikkaa suomalaisten ja ulkomaalaisten sydämissä sekä luomaan pohjaa kaupalliselle menestykselle.

Mitä olen tähän mennessä oppinut?

  1. Villiruoalla tarkoitetaan suomalaisille tuttuja, ulkomaalaisille eksoottisia puhtaan luonnon antimia: marjoja, sieniä, riistaa, kalaa ja villiyrttejä.
  2. Villiruoasta tehdään suomalaisen ruokakulttuurin kulinaarinen kärki ja matkailuvaltti. Se voi olla myös osa Team Finland -työtä.
  3. Villiruoka-ajattelua viedään eteenpäin monipuolisessa yhteistyössä, jossa on mukana sekä matkailun että ruokaketjun toimijoita.

On kiinnostavaa tehdä yhteistyötä ELO-säätiön kanssa. Heidän kaltaistaan gastronomian puolestapuhujaa ja poikkitieteellisesti kulttuuri- ja talouselämään verkottunutta yhteisöä tarvitaan. He voivat toimia myös turvallisuutta ja vastuuta korostavan ruokaketjun tukena ja innoittajana.

”Suomalaisen ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit saman pöydän ääressä.”

Tiedote 25.3.2013: ELO-säätiö ja Kuule Oy yhteistyössä villiruokaa ja kouluruokailua kehittämässä.

0 kommenttia
Lähetä kommentti

Roskapostiesto: Täydennä alla oleva yhtälö. *