— Onko tolkkua?

Bouillabaisse – ruokamuistot kantavat

20150315_142531_keittoBOILLATaisin syödä Bouillabaissea ensimmäisen kerran vuosikymmeniä sitten Pariisissa.  Siitä jäi hyvä muisto. Sitten kohtasin sen Hakaniemen hallin mainiossa sopparavintolassa lounaalla.

Tein sitä muutaman kerran yksinkertaistetulla Pirkka-reseptillä. Varsin hyvä sekin.

Viime viikonloppuna oli niin kevätolo, että teki mieli kunnon Bouillabaissea. Löysin Helena Saine-Laitisen Hesarille tekemän ohjeen. Lähdin kauppaan pitkän listan kera. Piri-piri-maustetta tai hummerifondia ei ole ollutkaan varastossani aiemmin. Maan mainion kalakauppani kalatiski tarjosi loistavat tuoreet ainekset. Fenkolien ja sipulien lisäksi  ostin ison satsin kalaa (lohta, kuhaa, haukea, ahventa), joita pakkasesta äyriäisin ja purkista savusimpukoin täydensin.

Lapset puolisoineen tulivat kylään. Jaoimme ruokamuistoja ja saimme uusia yhteisiä Boillabaisse-muistoja.

 ” Yhteiset ruokamuistot ovat suuri rikkaus”

 

Viikonlopun jälkeen Bouillabaissse-muistoa rikkaampana.

0 kommenttia
Lähetä kommentti


yhdeksän × = 54