— Onko tolkkua?

5:2 -dieetti toimii

Tämä vuonna on kohistu 5:2-dieetistä.  Brittiläinen lääkäri ja dokumenttitoimittaja Michael Mosley kehitti laihdutusohjelman, jossa syödään niukasti kahtena päivänä viikossa ja viitenä päivänä eletään normaalisti.

Olen kokeillut tätä diettiä nyt pari viikkoa. Se on nerokas. En ihmettele, että dieetti on saanut suosiota ja testaajia. Jopa aina niin kriittiset asiantuntijat ovat varovasti kiitelleet sitä järkeväksi.

Ravitsemusterapeutti Annette Palssa sanoo, että 5:2:sta on psykologisesti hyötyä, koska ihminen joutuu kerrankin miettimään nälkäänsä ja syömistään. Itselle suuri opetus oli laskea mitä 500 kaloriin mahtuu. Kevyinä päivinä en edes kuvittele syöväni tyhjiä kaloreita, joita muussa arjessa niin helposti ja huomaamatta nappaa  –  palan tai lasillisen.

5:2-dieettiin on helppo motivoitua. Paastopäivän jälkeisenä aamuna normaali aamiainen maistuu taivaalliselta.

Aamun Hesarista saimme lukea, että 5:2-dieetti toimii myös taloudessa. Ainakin Ruotsissa uskotaan verodieetin lisäävän työntekoa.  Toivotaan myös Suomen vallanpitäjien löytävän suomalaisia innostavia ratkaisuja talouden nostamiseksi. Se ei tule itsestään. Ei voi jatkuvasti syödä enemmän kuin tienaa. On säästettävä tasaisesti koko ajan. Toinen vaihtoehto on pihistää kunnolla kahtena päivänä viikossa.

Kävi tämän dieetin kanssa miten tahansa, sen opetus on hyvä. Niin talouteen kuin painonhallintaankin. Kaikessa ei voi tuhlata eikä koko ajan herkutella. Liha, juusto ja viini voidaan kahtena päivänä viikossa jättää kokonaan väliin. Nautinnon hetket ovat sallittuja, mutta välillä on hyvä olla suu säkkiä myöten. Se säästää myös luontoa.

Paastopäivän jälkeinen arki tuntuu entistä paremmalta.

1 kommentti
  1. […] jotta ei viikon suklaitten jälkeen tarvitse ensi vuotta aloittaa 2:5-dieetillä, 5:2-dieetin sijaan.  Kumpikaan ei sovi mulle. Jos ei syö,  ei jaksa – edes […]

Lähetä kommentti

Roskapostiesto: Täydennä alla oleva yhtälö. *